Un careian care s-a dus să își recupereze o datorie de 300 de lei de la o concetățeană, amenințând-o cu un topor, a fost condamnat ieri de Judecătoria Carei la plata unei amenzi penale de 3.600 lei, reprezentând 120 de zile-amendă. În plus, mai trebuie să-i achite victimei sale suma de 2.0000 de lei reprezentând daune morale.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, totul s-a întâmplat în august 2021.
Bărbatul s-a deplasat la locuința unei femei care îi datora 300 de lei, având un topor în portbagajul mașinii. A amenințat victima cu toporul, spunându-i că o omoară dacă nu-i restituie banii datorați.
Doi vecini aflați în zonă l-au imobilizat, sfătuindu-l să se oprească pentru a nu avea probleme. După aceasta, o verișoară care îl însoțea i-a luat toporul din mână şi l-a pus înapoi în portbagajul maşinii. Apoi au plecat amândoi.
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru amenințare. Femeia amenințată s-a constituit parte civilă, solicitând daune morale de 25.000 lei.
Judecătoria Carei l-a condamnat ieri pe careianul de profesie șofer, cu zece clase, la plata unei amenzi penale de 3.600 lei, reprezentând 120 de zile-amendă. În cazul în care nu o plăteaște, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. În plus, mai trebuie să-i achite victimei sale suma de 2.000 de lei reprezentând daune morale.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.