În cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi, la sediul filialei locale, conducerea PNL Carei şi-a prezentat lista cu propuneri de proiecte de investiţii pe 2023.

Conferinţa a fost susţinută de preşedintele PNL Carei, Adrian Nemeş, consilierii locali liberali Dan Bontea şi Titel Timoc, alături de consilierele judeţene Sidonia Antal şi Andaluzia Lazăr.
Preşedintele Adrian Nemeş a prezentat cele 14 propuneri, grupate pe domeniile: Învăţământ, Cultură, recreere, religie, Protecţia Mediului, Infrastructură. Sănătate şi Dezvoltare.
Consilierul local Timoc Titel a prezentat propunerile în vederea implementării procesului de bugetare participativă.
Consilierul local Dan Bontea a arătat că propunerea consilierilor locali liberali de amenjare a unui sens giratoriu la intersecţia Bulevardului 25 Octombrie cu străzile Viilor şi Agoston a fost însuşit de conducerea Primăriei Carei şi urmează să fie pus în practică în acest an.
Consiliera judeţeană Sidonia Antal a apreciat echipa formată în cadrul PNL Carei, afirmându-şi sprjinul faţă de această echipă şi proiectele ei.
Consiliera judeţeană Andaluzia Lazăr a prezentat propunerile sale de proiecte având ca ţintă persoanel din categoriile defavorizate.


Portalul Opinie de Carei prezintă listac u propuneri de proiecte de investiții pentru anul 2023, inițiate de membrii Biroului Politic Local ai PNL Carei:
ÎNVĂŢĂMÂNT:
1.Limitatoare de viteza in fata institutiilor de invatamant care sunt situate pe arterele intens circulate ( Scoala Generala nr 3,Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”,Scoala Generala nr 1,Scoala Generala „Vasile Lucaciu”);
2.Reabilitatea si modernizarea curtii de la Scoala Generala „Vasile Lucaciu”(teren de baschet,teren sintetic sau alte variante);
CULTURA,RECREERE ŞI RELIGIE:
1.Sala de evenimente/camin cultural in satul Ianculesti;
PROTECŢIA MEDIULUI:
1.Renegocierea conditiilor contractuale cu firma de salubrizare privind modul in care colecteaza deseurile municipale/implementare program de colectare selectiva/modernizarea sau inlocuirea tarcurilor de colectare a deseurilor);
2.Instalarea unor statii de monitorizare a calitatii aerului,in mai multe zone din oras;
INFRASTRUCTURĂ:
1.Construirea unei parcari subterane/supraterane in zona centrala a orasului.
2.Proiectare si implementare retea de canalizare in satul Ianculesti;
3.Largirea caii de acces la statuia lui Avram Iancu din satul Ianculesti si de asemenea amenajarea zonei respective;
4. Asfaltarea si modernizarea strazilor Morii si Makar Alajos din municipiul Carei (pe strada Morii sunt probleme la sistemul de alimentare cu apa);
5.Amenajarea parcarii din zona Apaserv Carei-blocul ANL;
6.Amenajarea zonei din jurul statuii lui “Avram Iancu” din Carei;
7.Identificare solutie pt construirea unui adapost de animale(caini fara stapan) posibil colaborare cu un ONG de pe raza municipiului.
SĂNĂTATE:
1.Modernizarea serviciilor din cadrul Spitalului Municipal,privind modul de functionare al Unitatii de Primiri Urgente(UPU) sau infiintare Camera de Primiri Urgente (CPU)
DEZVOLTARE:
1.Bugetare participativa ( extinderea portalului Primariei Carei cu o rubrica in care cetatenii municipiului pot sa vina cu idei de proiecte privind imbunatatirea vietii cetatenilor,idei care periodic sa fie evaluate si luate in calcul de catre consilierii locali.)