O sătmăreancă de 63 de ani, care în urmă cu doi ani a fost prinsă în piaţa din Carei comercializând fără drept articole pirotehnice din categoria F2, a căror deţinere este interzisă, a fost iertată ieri de judecătorii careieni.

Sătmăreanca, în timp ce s-a aflat în 31 decembrie 2021, în piaţa agroalimentară din Carei a deținut şi comercializat fără drept articole pirotehnice din categoria F2, a căror deţinere este interzisă.
Cu ocazia audierii, femeia a arătat că în ziua de 31.12.2022 s-a aflat în piaţa din Carei unde vindea articole pirotehnice din categoria F1. La un moment dat a venit la ea un bărbat care i-a cerut să îi schimbe nişte articole pirotehnice pe care le avea la el. Iniţial nu a vrut să facă schimbul, ulterior a fost de acord, având în vedere că ea era singura din piaţa care vindea articole pirotehnice dar şi pentru faptul că acel bărbat a spus că are copii mici şi petardele pe care le avea asupra lui erau prea puternice, din categoria F2.
După un timp, a fost oprită de agenţii de poliţie în faţa cărora a recunoscut că deţine articole pirotehnice din categoria F2, predându-le de bună voie organelor de cercetare penală.
După doi ani de anchetă, procurorii au propus oluţia de renunţare la urmărirea penală în cazul femeiii acuzate de săvârşirea infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Judecătoria Carei a apreciat că prin fapta săvârșită nu s-a produs un prejudiciul, că atingerile aduse valorilor sociale sunt minime, că îndreptarea suspectei poate fi realizată și fără trimiterea acesteia în judecată dar și de disproporția vădită dintre cheltuielile care s-ar impune pentru continuarea procesului și restabilirea ordinii sociale, dispunând renunţarea la urmărirea penală.
Astfel, sătmăreanca a scăpat basma curată, fiind iertată de judecătorii careieni.