Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Direcţiei de Cultură și Sport, organizează vineri, 17 februarie 2023, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a unsprezecea ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

Participanții vor avea dreptul să recite o singură poezie sau să interpreteze un fragment dintr-o operă literară, la alegere. Premiile constau în diplome și cărți. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.
Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:
1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)
Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00, la Castelul Karoly din Carei, în sala mică de evenimente.
O şcoală poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să RECITE o singură poezie sau fragment de proză. Elevii care vor citi vor fi depunctați! În cazul în care la o categorie se înscriu mai puțin de 4 elevi, momentele acestora nu vor fi jurizate.
Termenul limită de înscriere este 15 februarie 2023, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 15.00 sau prin e-mail la adresa culturacarei@yahoo.com cu specificația: concurs limbi materne.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668. Persoana de contact: Geta Vandici.
Partener: Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.