Un careian a vrut să vândă un aparat auditiv pe OLX, dar rămas fără bani pe card

Judecătoria Carei a închis ieri dosarul penal în care un careian a reclamat că a fost victima unor escroci pe OLX care, în loc să-i achite contravaloarea unui aparat auditiv scos la vânzare, au reușit să-i sustragă bani de pe card după ce a accesat o serie de linkuri trimise de escroci.

Careianul respectiv a publicat, în iulie 2021, un anunţ pe OLX prin care a arătat că vinde un aparat auditiv pentru suma de 350 lei.




La scurt timp după publicarea anunțului a fost contactat de o persoană prin intermediul aplicației Whatsapp, care i-a trimis un link prin care i-a solicitat datele cardului bancar pentru achitarea prețului.
După ce a completat linkurile primite cu datele cardului său, careianul a fost informat că din contul său a fost făcută o plată de 480 lei.
Ca urmare a verificărilor efectuate în cauză, s-a constat că plata a fost făcută către un cont al unei persoane din străinătate, iar ulterior suma de bani a fost transferată în contul altei persoane tot din străinătate.
Organele de cercetare penală nu au reușit să identifice autorul/autorii infracțiunii de fraudă informatică.
Întrucât prejudicul a fost considerat prea mic, iar continuarea anchetei ar implica cheltuieli suplimentare şi mobilizarea de resurse umane şi financiare importante, procurorii au cerut renunţarea la urmărirea penală.
Judecătoria Carei a admis ieri cererea procurorilor. Dosarul a fost închis, iar careianul a rămas cu țeapa de 480 de lei.