Bărbatul care în data de 23 ianuarie 2022 a rupt cu un autoturism BMW un stâlp de iluminat de pe strada Cerbului din Carei a fost trimis în judecată.

Judecătoria Carei a decis joi începerea procesului penal în care bărbatul respectiv este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Poliţiştii au constatat că pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (acoperit cu zăpadă), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare intrând într-un stâlp de susţinere a reţelei de iluminat public, pe care l-a rupt.
Fiindu-i solicitate documentele personale, bărbatul nu a fost în măsură să prezinte şi permisul de conducere, afirmând că permisul său de conducere, eliberat de către autorităţile poloneze, se află în custodia autorităţilor germane ca urmare a săvârşirii pe teritoriul Germaniei a unei contravenţii rutiere.
Bărbatul a mai arătat că, în ciuda acestui fapt, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a suit la volanul autoturismului respectiv, care a cauzat incidentul, şi l-a condus, din localitatea Căpleni până în Carei, unde a avut loc accidentul.
Potrivit buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut un grad de îmbibaţie a alcoolului în 1.000 ml sânge de 1, 82, respectiv 1, 53 %
În urma verificărilor, s-a mai constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.