Tânărul clujean care a accidentat mortal o biciclistă în Ghenci, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Judecătoria Carei a decis ieri începerea procesului în care un tânăr din Cluj, care a accidentat mortal o biciclistă în Ghenci în martie 2021, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

La data respectivă, un conducător auto, de 23 de ani, din Cluj, pe fondul nepăstrării unei distante laterale corespunzătoare în momentul depășirii, a accidentat o femeie, de 64 de ani, din Ghenci, care se deplasa, pe bicicleta, în aceeași direcție de mers.




Din nefericire, victima a decedat pe loc în urma rănilor grave suferite în urma impactului. ”Moartea a fost violentă, datorându-se hemoragiei interne consecutive mai multor leziuni traumatice incompatibile cu supravieţuirea”, au notat medicii legiști.
Nici victima și nici șoferul nu erau sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului.
În urma verificărilor efectuate de către organele de cercetare penală a rezultat faptul că victima se deplasa regulamentar, pe marginea părţii carosabile, atât bicicleta condusă, cât şi îmbrăcămintea purtată, fiind prevăzute cu elemente fluorescent-reflectorizante.
”Fapta inculpatului îi este imputabilă și poate fi angajată răspunderea sa penală”, au concluzionat magistrații careieni, care au dispus începerea judecății în procesul penal în care tânărul clujean este acuzat de ucidere din culpă.