La Judecătoria Carei începe procesul unui tânăr din zona Tășnadului, care a lăsat gravidă o minoră de 15 ani, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. La vremea respectivă, tatăl avea 17 ani. Acum, este de negăsit, după ce a fost condamnat pentru tâlhărie.

Judecătoria Carei a dispus ieri începerea procesului penal în care tânărul din zona Tășnadului a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.
Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, povestea de dragoste s-a derulat între anii 2017 şi 2019, minorul de 17 ani şi jumătate la data primului contact sexual, în mod repetat, a întreţinut acte sexuale cu minora, de 13 ani la data primului contact sexual. în urma relaţiei lor, a rezultat o fetiță.
În 21 septembrie 2019 organele de cercetare penală au fost sesizate prin denunţ penal de către mamă cu privire la faptul că fiica ei, de 15 ani şi 3 luni, a fost transportată la UPU Satu Mare, aceasta fiind în travaliu, urmând să nască.
Părinții știau de relația minorilor, arătând că tănârul le-a spus că va face demersurile pentru a o lua pe fetiţă pe numele lui, lucru care nu s-a mai întâmplat.
”Fapta inculpatului, în vârstă de aproximativ 17 ani şi jumătate, de a se folosi de lipsa de experienţă a minorei de 13 ani pentru a o convinge să întreţină relaţii sexuale cu el, prezintă un pericol ridicat pentru ordinea socială. Gravitatea faptei rezultă şi din faptul că, chiar după ce inculpatul a devenit major, el a continuat să profite de vârsta fragedă a persoanei vătămate pentru a-şi satisface necesităţile, cunoscând că fapta sa este incriminată de legea penală. Mai mult, pentru a-şi atinge obiectivul propus, inculpatul a amăgit-o pe persoana vătămată minoră şi pe membrii familiei acesteia spunându-le că vrea să întemeieze o familie cu minora. Ulterior, după ce aceasta a născut im copil, a părăsit-o, neocupându-se şi necontribuind în niciun fel la creşterea şi educarea acestuia”, au consemnat judecătorii careieni.
Tânărul, acum în vârstă de 23 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Problema este că acesta a dispărut, după ce în 2020 a fost condamnat la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.