Doi soți din Bihor, care locuiau de fapt în Carei, au trecut la amenințări cu bătaia la adresa angajaților unei societăți comerciale, când au fost căutați să restituie un televizor Smart luat în rate cu adeverințe false. Soțul le-a transmis că ”vine cu ţiganii şi îi vor bate”. În urma verificărilor, a reieșit că mai cumpăraseră electronice în rate de la alte puncte de lucru ale firmei, folosind adeverințe false, valoarea acestora ridicându-se la peste 10.000 lei. După ce au restituit contravaloarea bunurilor, soții au scăpat cu câte o amendă penală de 2.200 lei, respectiv 2.000 de lei. Un mic cadou de Crăciun pentru activitatea lor infracțională.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, soții țepari au acționat în cursul lunii mai 2020, reușind să înșele vigilența angajaților de la patru puncte de lucru ale aceleiași societăți comerciale.
Folosind adeverințe false, emise de societatea unui sirian, care a părăsit demult România, soții au cumpărat în rate patru televizoare Smart și o combină frigorifică, de la cinci puncte de lucru ale aceleiași societăți comerciale.
La al șaselea punct de lucru, unde au încercat din nou să cumpere un televizor Smart, angajații s-au prins de modul lor de operare. În urma verificărilor, a reieșit că, prin încheierea încrucişată a contractelor de credit, au ocolit regulamentul care prevedea că creditele de peste 5.000 de lei se pot acorda doar cu acordul conducerii societății și al compertimentului juridic al acesteia.
Angajații firmei s-au dus să recupereze televizorul smart la domiciliul care figura în contract, în satul Voievozi din județul Bihor. Mama femeii le-a spus că fiica și ginerele său locuiesc bine mersi în Carei. I-au căutat și acolo. Tupeist din fire, soțul le-a telefonat angajaților firmei, amenințându-i că ”vine cu ţiganii şi îi vor bate”.
Reprezentanții firmei au sesizat Poliția. Țeparii au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, respectiv uz de fals în formă continuată. Au scăpat de acuzația de înșelăciune după ce, în timpul cercetării penale, au restituit contravaloarea electronicelor.
Judecătoria Carei i-a condamnat chiar înainte de Crăciun. Soțul s-a ales cu o amendă penală de 2.200 lei, iar soția sa cu o amendă penală de 2.000 lei. Dacă nu achită amenzile, vor executa unul 110 zile, iar celălalt 100 de zile. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.