Planul de școlarizare din Carei pentru anul 2023-2024 a fost avizat de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a arătat, în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Carei, inspectorul școlar general adjunct Adrian Micovschi.

Planul de școlarizare a fost astfel întocmit încât să țină cont și de nevoile pieței muncii, dar și de nevoile copiilor care vor absolvi clasa a VIII-a, astfel încât aceștia să își poată continua studiile în orașul lor.
”Am ținut cont de faptul să existe specializări și în limba română și în limba maghiară, specializările cerute de agenții economici. La liceele teoretice să fie și în limba română și în limba maghiară specializările de care au nevoie copiii, să nu ne mai plece din oraș. Să nu ne mai plece în Satu Mare, deci să rămână loco. Mai departe este menirea dumneavoastră să faceți promovarea ca să rămână copiii noștri în Carei”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Adrian Micovschi.
Micovschi a mai anunțat faptul că, potrivit evidențelor Inspectoratului Școlar Județean, nu sunt mai puțin copii decât anul trecut. Astfel, s-a părea că nu vor fi probleme la formarea claselor de a IX-a în viitorul an școlar.