Un pensionar careian care în mai 2022 s-a urcat băut la volan și a lovit o minoră care traversa strada pe trecerea de pietoni din centrul orașului, fugind de la locul accidentului, urmează să dea socoteală pentru faptele sale.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, accidentul a avut loc în data de 21 mai 2022, în jurul orei 19.00, pe strada 1 Decembrie 1918 din Carei.
Polițiștii au constatat că șoferul unui aututorism Peugeot a a acroşat, pe o trecere pentru pietoni semnalizată corespunzător din Carei o persoană minoră, după care ar fi părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Conducătorul auto a fost identificat, în cursul serii, în jurul orei 20:20, la domiciliul său.
Cu ocazia discuţiilor, poliţiștii au constatat că pensionarul careian emana halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotest; rezultatul a indicat o concentraţie a prezenţei alcoolului în aerul expirat de 0, 31 mg/l, condiţii în care sus-numitul a fost transportat spre unitatea spitalicească în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital a ieșit un grad de îmbibaţie a alcoolului în sânge de: 1,02, respectiv 0,85 la mie.
Șoferul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice (coniac şi bere cu alcool). Acesta a adăugat că a plecat de la locul accidentului întrucât a observat că minora nu a suferit vătămări.
Pensionarul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Judecătoria Carei a dispus săptămâna trecută începerea judecății.