În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat participarea municipiului Carei în cadrul PNRR cu două proiecte în vederea dotării Spitalului Municipal Carei, în valoare totală de aproape 30 milioane de lei.

Primul proiect, în valoare de 15,67 milioane lei, este intitulat ”Dotarea Spitalului Municipal Carei cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.
Obiectivul investiției îl constituie dezvoltarea infrastrcturii de sănătate a Spitalului Carei, spital care deservește comunitatea din Carei și din zonă, dotarea acestuia cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Proiectul propus are în vedere reabilitarea blocului operator cu lucrări de amenajări finisaje speciale, dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, achiziționarea de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
În proiect sunt prevute 3,11 milioane lei pentru amenajări finisaje la blocul operator, 1,8 milioane lei pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, respectiv 7,97 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.
Al doilea proiect, în valoare de 14,31 milioane lei, este intitulat ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Carei cu echipamente și materiale destinate îmbunătățirii actului medical”.
Proiectul are în vedere dotarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Carei cu echipamente și materiale în concordanță cu cele mai noi tehnologii menite să asigure pacienților spitalului un confort sporit și dreptul la un act medical corect și lipsit de riscuri.
În cadrul acestu proiect este prevăzută și achiziționarea unui computer tomograf (CT), în sumă de 2,665 milioane lei.
Ambele proiecte vor fi depuse spre finanțare în cadrul PNRR.