Comuna Căpleni este una dintre localităţile județului Satu Mare care au participat cu succes în proiectul inițiat de Ministerul Protecției Mediului, intitulat “Let’s do it, România!”.

Ideea a fost de a populariza conceptul de colactare selectivă a deșeurilor, și prin aceasta să ocrotim mediul împreună.
“Let’s do it! – adică să facem împreună, să ocrotim împreună mediul. Sub acest slogan am curățat multe locuri din comună împreună cu elevii Școlii Generale ”Fényi István”. Am raportat toate acestea Ministerului, iar spiritul și dăruirea oamenilor din Căpleni a fost considerată exemplară la nivel național. Toate acestea înseamnă că s-a putut cumpăra echipamente și unelte în valoare de peste 5 mii de lei, care pot fi folosite pentru protejarea mediului”, a declarat primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamas Robert.
În acest cadru, Comuna Căpleni a achiziționat cinci seturi de depozitare selectivă a deșeurilor, douăzeci de perechi de cizme de cauciuc, două sute perechi de mănuși, mai multe role de saci de gunoi, produse de curățare și dezinfectare și bastoane de colectare a gunoiului.


Seturile de depozitare selectivă a deșeurilor vor fi instalate curând in mai multe instituții, iar echipamentele vor fi și ele utilizate cât mai curând.

“Particularitatea proiectului este că aceste echipamente trebuie achiziționate și plătite acum, în avans, iar banii câștigați vor fi transferați în viitorul apropiat. Deși acesta nu este un proiect mare, suntem totuși fericiți de el. Hai, Căpleni!”, a adăugat primarul Megyeri.