Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Altfatter Tamás și de consilierul de relații cu publicul, Florian Găzdac au primit în audiență, în această dimineață, reprezentanții Asociației de locatari ”Avram Iancu” 3-5 Carei, bloc care a suferit daune majore în urma exploziei din data de 27.02.2022.

Au fost prezenți la întâlnire Papp Krisztina-Henrietta, președinte și Oneț Dorel Petru, care reprezintă interesele celor 16 familii afectate de deflagrație.
În cadrul discuțiilor au fost dezbătute mai multe propuneri cu privire la posibilitatea continuării finanțării lucrărilor de consolidare și reparații a celor 16 apartamente.
Prefectul Radu Roca s-a interesat de situția actuală a persoanelor afectate , știind că majoritatea acestora sunt persoane în vârstă cu posibilități financiare reduse.
Prefectul Radu Roca a promis că va lua în cel mai scurt timp autoritatea publică locală pentru identificarea unor noi soluții de finanțare a lucrărilor de reabilitare.


”Susținem campania de strângere de fonduri inițiată de asociație și vom urmări în continuare identificarea unor soluții de sprijin din partea instituțiilor statului”- prefect Radu Roca.
Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, potrivit estimărilor, ar fi nevoie de circa 150-200.000 de euro pentru lucrările de reabilitare.