Un tânăr recidivist din Carei, cu cinci clase și fără ocupație, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, mai precis cu o fetiță de 11 ani, și pentru furt calificat.

Conform informațiilor portalului Opinie de Carei, relația dintre cei doi a început în luna ianuarie a acestui an.
Întrucât ambii au fost în același grup de Facebook, au început să discute pe această rețea de socializare și în privat, minora ajungând să se îndrăgostească de tânărul recidivist.
În 20 ianuarie 2022, după ce minora a ajuns la școală, l-a sunat pe tânăr și i-a spus să meargă la școală pentru a se întâlni. Acesta a fost de acord astfel că s-au întâlnit după câteva minute în apropierea parcului Kossut din Carei. Aici, inculpatul i-a propus minorei să meargă acasă la bunica sa.
Odată ajunşi la adresa stabilită, tânărul i-a propus persoanei vătămate să întrețină relații sexuale cu el, ea fiind de acord cu acest lucru. Minora a menționat că tânîrul recidivist nu a întrebat-o câți ani are, dar știa acest lucru pentru că i-a spus ea anterior, în altă zi. Eleva de 11 ani a mai declarat că nu a mai întreținut alte relații sexuale de nici un fel, niciodată.
În 17 ianuarie, același tânăr a fost suprins în timp ce a pătruns în curtea unui careian, unde a fost surprins de proprietar, însă tânărul a scăpat, luând cu el un dispozitiv de măsurare a nivelului de antigel/aditivi auto.
Joia trecută, Judecătoria Carei a constatat legalitate prin care tânărul recidivist a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de de act sexual cu un minor și de furt calificat, dispunând începerea judecății.