Judecătoria Carei a condamnat-o ieri la un an cu suspedare pe careianca care, aflându-se sub influența alcoolului la volan, în data de 5 martie 2022 a intrat cu autoturismul în benzinăria MOL de pe Bulevardul 25 Octombrie, avariind geamurile și retezând o țeavă de gaz.

Careianca a fost condamnată pentru conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.
Potrivirt constatării la fața locului, careianca în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Renault în municipiul Carei pe B-dul 25 Octombrie din direcţia centru către satul Ianculești, la ieşirea Carei a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului intrând în coliziune cu autoturismul marca Opel care intenţiona să părăsească staţia peco, după care a intrat în clădirea staţiei peco Moll, avarind geamurile, ţeava de gaz şi ambele autoturisme.
Cu ocazia recoltării probelor biologice, careianca a declarat un consum de bere, fără a indica cantitatea, în interval orar 10:00-12:00, fără a consuma alimente. Prima probă de sânge a indicat o alcoolemie de 1,78 gr/l alcool pur în sânge.
Judecătoria Carei a condamnat-o pe careinca de profesie agent comercial la un an cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge. De asemenea, instanța a dispus un termen de supraveghere de doi ani.
Careianca va trebuie să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Carei. De asemenea, trebuie să plătească 900 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.