Insituția Grădinița cu program prelungit 1 Carei, structura Grădinița cu program prelungit nr.7, a organizat astăzi Festivalul Familiei, un eveniment derulat în cadrul proiectului „Învățare pentru toți”, care urmărește creșterea participării la procesul de educație a copiilor preșcolari și școlari din zonele urbane marginalizate ale municipiului Carei.

Festivalul Familiei s-a bucurat de participarea a 14 copii și 11 părinți din grupul țintă, alături de frați și surori mari.
La acest eveniment s-au mai alaturat si alți invitați: primarul Eugen Kovacs, Leiti Mónika-inspector școlar pentru învățământ primar și educație timpurie în limbile minorităților naționale, Fisár Erika- inspector școlar pentru minorități și inspector școlar pentru minoritatea romă de la Inspectoratul Școlar Judetean Satu Mare, Apan Monica- facilitator comunitar Gal Carei, Hompoth Mária- facilitator școală comunitară FNO, Kardos Melinda-expert educatie parentală FNO, Krajczar Kinga- reprezentant DAS Carei, Buzura Berar Nela-directorul Grădiniței cu program prelungit nr. 3 Carei, Tóth Enikő- consilier local.
Organizatorii evenimentului au fost: Héb Ildikó Tünde- coordonator, Robotin Larisa- pedagog de sprijin, educatoarele grupei, Kincses Judith și Kaufler Melitta, alături de două colege, Turoczi Angela Mariana și Pleth- Csimár Ecaterina, respectiv îngrijitoarea Buboiu Corina Marcela.
Scopul urmărit: creșterea implicării părinților, a familiei, în activitățile educaționale ale copiilor. Evenimentul a contribuit la construirea unei identități a comunității școlii, dar și la atragerea atenției și simpatiei comunității locale asupra eforturilor și reușitelor copiilor.
Activitățile festivalului au inclus trei ateliere de creație, lectură, joc, muzică și mișcare, zumba și multă voie bună.

“La Festivalul Familiei, cu toții ne-am distrat de la mic la mare, am participat la activități distractive, am învățat lucuri noi la atelierele creative, am ascultat povești, am cântat și am dansat, ne-am întrecut la competețiile de familie, dar mai ales am petrecut timp de calitate în familie”, a declarat directorul Grădiniței cu program prelungit 1 Carei, Héb Ildikó Tünde.