Editura EuroFotoArt și familia artistului fotografic Vasile Vénig László vă invită cu drag la lansarea albumului foto comemorativ al lui Vasile Vénig László cu titlu „Plutire”.

Evenimentul organizat de Foto Clubul „Vasile Vénig László” Carei va avea loc în Castelul Károlyi din Carei la data de 05 noiembrie 2022, de la ora 17:00.
Vasile Vénig László s-a născut la data de 3 noiembrie 1930, la Tășnad. A studiat la Tășnad, Zalău, Carei și Satu Mare fiind tehnician în industria lemnului. A lucrat la Școala Profesională din Carei.
A început să fotografieze din anul 1960. Din 1962, devine membru activ al Asociației Artiștilor Fotografi din România, participând la expoziții din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Iași, Sibiu, București, Oradea, Craiova și Miercurea Ciuc dar și în străinătate. A obținut peste 200 de premii naționale și internaționale. În 1976 obține titlul A. FIAP.
A fost unul dintre fondatorii Fotocineclubului 9 Mai, prima asociație a artiștilor fotografi din Carei, care a funcționat între anii 1961 – 1989. De asemenea, la inițiativa lui Vasile Vénig László s-a reînființat clubul de artă fotografică în Carei, după mai bine de 20 de ani de absență, în luna octombrie 2012. A fost membru în diverse comisii de jurizare la competiții de fotografie din țară și străinătate.
A încetat din viață la 30 mai 2013.