Tenis de masă: Povestea careianului Pink Mark, devenit antrenor de succes în Grecia

Fostul jucator de tenis de masă Pink Mark din Carei a devenit un antrenor de succes în Grecia, la ASEA SARISES FLORINA.

Mark a început tenisul de masa sub îndrumarea antrenorului Mircea Podoba la Clubul Elevilor – Tapo Carei, la vârsta de 8 ani. Devine vicecampion al României la U10 și este selectat la Centrul Olimpic Bistrița.




Dupa experiența Centrului Olimpic, se transferă la CSM Arad, fiind elevul antrenorului Fodoran Vasile, căruia îi datorează mii de mulțumiri pentru aportul adus la dezvoltarea sa.
Dupa 3- 4 ani, se transferă în Ungaria, la BVSC BUDAPESTA, iar în ultimii doi ani de juniorat revine la Carei, de unde este selectat în lotul de juniori, paticipând la Openuri Internaționale.
După juniorat, alege să fie antrenor și începe o carieră în Londra, unde antrenează copii o perioadă de patru ani, după care este îndrumat de Mircea Podoba să accepte postul de antrenor coordonator la DAK DEAC DEBRECEN pentru doi ani.
Se transfera la ASE NYIRBATOR, după care ajunge în Grecia la clubul ASEA SARISES FLORINA, coordonând grupe de copii și juniori și echipa de prima ligă de fete.

La sfârșitul săptămânii trecute, a reușit să câștige derby-ul cu Panathinaikos Atena (4- 2), clasându-se pe locul 1 (3 meciuri câștigate din 3). De menționat este faptul că tot la această echipă joacă și sportiva Balint Bernadett (cu dublă legitimare ) de la CSM Victoria Carei.