S-a certat cu fosta iubită, a băut 15-16 beri, a furat maşina cumnatului, a condus fără permis şi a avariat trei autoturisme

Un tânăr din Ciumeşti s-a ales cu o condamnare de un an şi patru luni cu suspendare după o adevărată telenovelă penală. După ce s-a certat cu fosta iubită, a băut 15-16 beri şi ceva vodcă, a furat maşina cumnatului, a condus fără permis şi a avariat trei autoturisme.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, în data de 29 iulie 2021, din cauza unor discuţii pe care le-a avut cu fosta sa iubită, tânărul din Ciumeşti a început să consume băuturi alcoolice, respectiv vodcă şi bere în mai multe localuri din Carei.




Apoi s-a întâlnit cu sora sa şi cu concubinul ei în parcarea magazinului Kaufland din Carei, unde au mâncat împreună şi l-a rugat pe cumnat să-l lase să stea în maşina sa. Acesta i-a lăsat şi cheia autoturismului în contact pentru a putea asculta muzică, apoi a intrat la cumpărături în magazin.
Deşi era sub influența băuturilor alcoolice şi nu poseda permis de conducere, s-a urcat la volanul autoturismului pe care l-a condus pe străzile din Carei, unde a şi avariat trei autoturisme care erau parcate.
Apoi a condus până în localitatea Foieni, unde a abandonat autoturismul în aproprierea casei fostei sale iubite. În continuare, a plecat în localitatea Ciumeşti cu un cunoscut, dar a aflat că este căutat de către organele de poliţie şi s-a prezentat în faţa acestora, fiind testat pentru alcoolemie.
Ulterior, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe de sânge. Rezultatele acestora au indicat alcoolemii de 1,96 mg/l alcool pur în sânge, respectiv de 1,77 mg/l alcool pur în sânge.
Poliţiştilor le-a declarat că, înainte de a conduce, a băut vreo 15-16 beri.
Luni, Judecătoria Carei l-a condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge.
Noroc că s-a împăcat cu cumnatul căruia i-a sustras maşina, căci altfel ar fi fost condamnat şi pentru furt.
În plus, tânărul din Ciumeşti va trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Ciumeşti.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă.