Judecătoria Carei a închis dosarul în care un careian care și-a pierdut portofelul a reclamat faptul că, deși i-a fost restituit împreună cu actele personale, autorul și-a însușit suma de 500 de lei.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, careianul și-a pierdut portofelul în 12 mai 2022, în timp se deplasa de la catedrala ortodoxă spre o farmacie din apropiere.
Careianul a arătat că portofelul i-a căzut din buzunar în timpul deplasării.
Ulterior sesizării organelor de poliţie, careianul în cauză şi-a găsit actele personale în cutia poştală, nu însă şi suma de bani pe care o avea în portofel, respectiv 500 de lei.
În urma anchetei, polițiștii nu au reușit să-l identifice pe cel care a găsit portofelul.
Judecătoria Carei a confirmat cererea de renunțare la urmărirea penală înaintată de procurorii careieni pe motiv că ”pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi, în raport de cele menţionate, se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia”.
Decizia Judecătoriei Carei este definitivă.
Astfel, careianul a rămas cu paguba de 500 de lei, dar se poate consola cu gândul că nu a trebuit să își schimbe actele personale, iar găsitorul a rămas cu banii.