Un minor de 15 ani a vrut să iasă din țară prin PTF Urziceni cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la ieșirea din ţară un tânăr care, la controlul de frontieră, a prezentat documentul altei persoane.

Vineri, 07 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un tânăr care, la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate pe numele unui bistrițean în vârstă de 22 de ani.




La controlul de frontieră, poliţistul de frontieră a constatat că între fizionomia persoanei prezentă în punct și cea din fotografia aplicată pe document există diferențe vizibile.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, de fapt, cel care s-a prezentat în PTF Urziceni pentru a ieși din țară este un minor în vârstă de 15 ani, din Harghita. El s-a folosit de cartea de identitate autentică a altei personae în încercarea de a ieși, fără însoțitor, din România.
În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și fals privind identitatea. Desigur, minorului nu i s-a permis să iasă din țară.