În şedinţa de azi, Consiliul Local a aprobat două proiecte de hotărâre privind ajutarea unui medic oftalmolog şi a unuia neonatolog, ambii din alte localităţi, care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Carei.

Medicului oftalmolog dr. Muntean Gabriel Zeno i se va deconta contravaloarea chiriei, în sumă de 1.000 de lei pe lună. Acesta a fost angajat la spital pe funcţia de medic specialist, specialitatea Oftalmologie.




Medicului specialist neonatolog Vad-Berchi Daniela Ioana i se va deconta naveta de la Oradea pentru a face gărzi la Spitalul Carei, în sumă de 625 lei pe lună. Medicul efectuează gărzi pe linia de gardă Pediatrie, conform contractului de muncă parţial încheiat cu spitalul.
Decontarea contravalorii chiriei şi a navetei au fost acordate în baza pentru dezvoltarea politicii de stimulare şi de atragere a personalului medical în specialităţi deficitare la nivelul Careiului.
Cu excepţia viceprimarului Ludovic Keizer, ceilalţi consilieri locali au votat pentru aprobarea celor două proiecte de hotărâre.