Careienii, mulțumiți în mare măsură de calitatea vieții în orașul lor

Careienii sunt, în mare măsură, mulțumiți de calitatea vieții în orașul lor, potrivit datelor unui raport al Băncii Mondiale, realizat pentru a afla care este gradul de mulțumire al locuitorilor din orașele țării.

Potrivit studiului, 83% dintre careieni sunt mulțumiți să locuiască în acest oraș.




Întrebați în ce măsură sunteți mulțumit de siguranța în spațiile publice din oraș, 71% au răspuns că sunt mulțumiți, în timp ce 27% mai degrabă nemulțumiți, iar ce 2% sunt foarte nemulțumiți. În privința siguranței în cartierul lor, 87% dintre careieni se declară mulțumiți.
În privința școlilor și facultăților educaționale, 67% au spus că sunt mulțumiți, 31% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 2% sunt foarte nemulțumiți.
La capitolul servicii de sănătate, 32% dintre careieni sunt mulțumiți, 50% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 18% foarte nemulțumiți.
Întrebați de gradul de mulțumire privind facilitățile culturale, precum sălile de concerte, cinematografele, muzeele și bibliotecile, 48% au spus că sunt mulțumiți, 46% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce restul sunt foarte nemulțumiți.
Chestionați despre facilitățile sportive precum terenurile sportive și sălile de sport acoperite, 41% dintre careieni s-au declarat mulțumiți, 53% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 5% sunt foarte nemulțumiți.
La întrebarea ”Cât de mulțumiți sunteți de spațiile verzi, precum parcurile și grădinile din orașul dvs”, 66% au spus că sunt mulțumiți, 31% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 2% sunt foarte nemulțumiți.
Referitor la curățenia din oraș, 61% dintre careieni s-au declarat mulțumiți de aceasta, 29% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 10% sunt foarte nemulțumiți.
Chestionați cât de mulțumiți sunt de spațiile publice, precum piețele publice, zonele pietonale din oraș, 54% au spus că sunt mulțumiți, 45% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 2% sunt foarte nemulțumiți.
Întrebați despre starea străzilor, 43% au spus că sunt mulțumiți, 45% mai degrabă nemulțumiți, în timp ce 3% sunt foarte nemulțumiți.
În privința calității aerului, 53% dintre careieni s-au declarat mulțumiți, 39% mai degrabă nemulțumiți, iar 8% foarte nemulțumiți.