Judecătoria Carei l-a iertat pe un refugiat ucrainean care a fost depistat în 14 iulie 2022 în PTF Urziceni, în timp ce vroia să iasă din țară, fără a poseda documente valabile de ședere pe teritoriul României. În urma cercetărilor, a reieșit că acesta a intrat ilegal pe teritoriul țării noastre, trecând înot râul Tisa.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, ucraineanul a fost depistat în 14 iulie 2022, în jurul orei 18.00, în PTF Urziceni, pe sensul de ieşire din ţară, deplasându-se cu un microbuz, fără a poseda documente valabile de ședere pe teritoriul național.
Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina, prin zone localității Săpânța din județul Maramureș, tranzitând pe jos o zonă împădurită, după care a trecut înot râul Tisa, reușind să ajungă pe teritoriul României.
Ucraineanul s-a ales cu dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.
La propunerea procurorilor, Judecătoria Carei a confirmat cererea de renunțarea la urmărirea penală, apreciind că, prin modul şi mijloacele de săvârşire a faptei nu s-a adus atingere gravă valorilor protejate de legea penală, ținând cont de faptul că bărbatul și-a părăsit țara de proveniență (Ucraina), tocmai datorită războiului și a lipsurilor materiale la care a fost supus acolo, încercând să obțină un adăpost în țări în care se respectă drepturile fundamentale ale omului.