Astăzi, la bustul eroului național Avram Iancu din Carei a avut loc o comemorare a eroului naţional Avram Iancu, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la trecerea sa în neființă, în 10 septembrie 1872.

La manifestarea organizată de către Direcția de Cultură Carei și Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu au participat prefectul Radu Roca, subprefectul Romeo Pop, depuatul Adrian Cozma şi Ioan Sima, preşedinte de onoare al Societăţii Cultural Patriotice Avram Iancu.
Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, urmată de un recital al tulnicăreselor din Ianculeşti. Un sobor de preoți ai Protopopiatului Ortodox Carei au oficiat un parastas de pomenire al eroului național
Directorul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Dragoş Georgescu, a prezentat viaţa Crăişorului Munţilor, Avram Iancu.
Au rostit alocaţiuni prefectul Radu Roca, preşedintele filialei careiene a Societăţii Cultural Patriotice Avram Iancu, Victori Micle, preşedintele de onoare Ioan Sima şi deputatul Adrian Cozma.
Au fost depuse coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului Satu Mare, a Primăriei şi Consiliului Local Carei, a Societăţii Cultural Patriotice Avram Iancu, a Partidului Social Democrat, a Parohiei Ortodoxe Iancuşeti, a Asociaţiei Unirea 2009 şi a Asociaţiei Rezerviştilor Militari şi a moţilor din Marna Nouă.
Preşedintele Victor Micle i-a înamânat prefectului Radu Roca o diplomă onorifică din partea Societăţii Cultural Patriotice Avram Iancu.

Manifestarea a continuat cu program cultural-artistic.