Scopul acestui eveniment, organizat azi în Carei, este de a promova vânătoarea în rândul publicului larg.

Evenimentul a debutat, în ton cu tematica sa, cu intonarea Corului vânătorilor.
Alături de vânătorii din întreul judeţ, în Sala Cavalerilor din castelul Karolyi au fost prezente şi o serie oficialităţi.
Au răspuns invitaţiei organizatorilor consulul Szoke Krisztian şi ataşatul ecomic Dinya Judit de la Consulatul Ungariei din Cluj Napoca, Porszolt Levente, consilier al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, deputatul Nagy Szabolcs şi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
Prezidiul a fost asigurat de preşedintele Asociaţiei FOLK, Mesaros Istvan, preşedintele Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului, consilierul judeţean Balogh Sandor, şi avocatul sătmărean Ştefan Ressler, descendent al unei familii în care vânătoarea s-a transmis din tată-n fiu de-a lungul generaţiilor.
Preşedintele Asociaţiei FOLK, Mesaros Istvan, a declarat că scopul acestui eveniment este de a prezenta publicului larg ce înseamnă vânătoarea, o îndeletinice care a apărut deodată cu omul, dar care este practicată în ultimele secole de o categorie îngustă de oameni. Un alt obiectiv este acela de a arăta publicului că vânătoarea nu distruge natura, din contră, contribuind la consevarea sa.
„Aceste întâlniri sunt foarte importante. Atât sectorul de vânătoare cât şi silvicultura se confruntă cu o problemă de imagine. Mulţi oameni nu înţeleg ce înseamnă vânătoare şi ce înseamnă a lucra cu o reusursă regenerabilă, cum sunt vânatul, respectiv pădurea, şi au alte concepţii. Noi trebuie să le explicăm aceste lucruri şi trebuie să invităm publicul le viziteze. Societatea trebuie să înţeleagă ce înseamnă vânătoarea şi ce înseamnă silvicultura”, a declarat Porszolt Levente, consilier al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.
„Toată lumea este implicată în procedura de vânat. Vântoarea e de când e omenirea. Toată lumea este vânător în felul său, unii vânează un contract mai gras, un salar mai bun sau o fustă mai arătoasă”, a declarat, în glumă, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, adăugând că mult mai multă lumea ar trebui să înţeleagă ce reprezintă în prezent vânătoarea, fiind nevoie de promovarea acestui domeniu.
După ce a prezentat tradiţia vânătorii în cadrul familiei nobiliare Karolyi, care a înfiinţat Careiul, primarul Eugen Kovacs, accentuând nevoia de a se populariza acest domeniu, astfel încât publicul larg să afle cât de important este rolul vânătorii în conservarea şi controlul populaţiei de animale sălbatice.
Deputatul Nagy Szabolcs a arătat că astfel de întâlniri între politicieni şi vânători sunt utile în vederea elaborării unei legislaţii care să corespundă cerinţelor actuale din acest domeniu.
Manifestarea a continuat cu prezentări tehnice. Preşedintele Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului, consilierul judeţean Balogh Sandor, a ţinut o prezentare pe tema „Recuperarea vânatului mare, importanţă sau o necesitate”. Au urmat o serie întreagă de prezentări legate de vânătoare.

Întâlnirea vânătorilor sătmăreni va continua mâine, în Grădina Romei din municipiul Satu Mare, cu un concurs de preparat mâncăruri la ceaun din carne de vânat.