Judecătoria Carei l-a condamnat pe un bărbat din Moftinu Mic la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru braconarea unui cărprior cu ajutorul ogarilor și l-a obligat să achite despăgubiri de 5.000 de euro Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Satu Mare.

În plus, bărbatul va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Carei sau în cadrul Primăriei Moftin.
Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, bărbatul s-a deplasat în luna februarie a acestui an între localitățile Moftinu Mare și Terebești la braconat. Cei doi ogari care îl însoțeau au ucis un căprior.
Ulterior, acesta a transportat vânatul cu autoturismul tatălui său, cu intenţia de a-l tranşa la locuinţa bunicii sale, situată în Moftinu Mic dar, în momentul în care a ajuns în aproprierea primăriei, a fost oprit de către polițiști.
În fața judecătorilor, bărbatul a povestit că găsit căpriorul în câmp, în timp ce era tras de doi dulăi și că nu a vrut să-l lase să putrezească, intenționând să-l dea la câini.
Judecătorii careieni nu l-au crezut și l-au condamnat săptămâna trecută la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. În plus, bărbatul va mai trebui să achite despăgubiri de 5.000 de euro Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Satu Mare pentru căpriorul ucis, respectiv să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.