Un tânăr din Foieni a reușit să scape de acuzația de conducere a unui autoturism sub influența etnobotanicelor după ce a refuzat recoltarea de probe biologice pe motiv că… îi este frică de ac. Asta deși, în momentul în care a fost oprit, a aruncat din mașină două plicuri cu etnobotanice. Judecătoria Carei l-a condamnat alaltăieri la un an cu suspendare pentru refuzul de recoltare de probe biologice.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, în 6 iunie 2018, tânărul din Foieni a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism prin orașul Tășnad.
Întrucât, din discuţiile purtate cu acesta, lucrătorii de poliţie au realizat că acesta nu poate vorbi coerent, l-au întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, inculpatul răspunzând că nu. După ce a fost testat cu aparatul alcooltest s-a stabilit că acesta nu a consumat băuturi, rezultatul indicat de aparatul Drager fiind 0.
Poliţiştii, având bănuiala că tânărul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, au trecut la controlul corporal al acestuia. În acel moment, inculpatul a luat două plicuri ce le avea în portiera maşinii şi le-a aruncat pe jos, lângă maşină. Întrebat cu privire la conţinutul celor două plicuri, inculpatul a arătat că nu cunoaşte nimic legat de ele întrucât acel vehicul mai este condus şi de alte persoane. Cele două plicuri conțineau etnobotanice.
Transportat la spital, tânărul din Foieni a refuzat categoric recoltarea şi prelevarea de mostre biologice, el arătând că îi este teamă de înţepătura de ac.
Tânărul și-a recunoscut faptele. Judecătoria Carei l-a condamnat alaltăieri la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
În plus, tânărul din Foieni este cercetat penal și de către DIICOT. Acesta trebuie să le explice anchetatorilor cum au ajuns plicurile cu etnobotanice în mașina sa.