Primarul Careiului, Eugen Kovacs, este nemulțumit de faptul că instituțiile publice nu acordă sprijinul necesar în vederea rezolvării definitive a problemei mirosurilor pestilențiale care provoacă disconfort careienilor de trei ani. Primăria ia în calcul să solicite în instanță anularea autorizației de funcționare a firmei identificată drept sursă a poluării olfactive.

Prezentăm anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei:
”Săptămâna trecută, am cerut domnului prefect să organizeze, la sediul Prefecturii Satu Mare, o întâlnire la care au fost invitați cei de la Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. La întâlnirea respectivă am participat în calitate de primar al Careiului. Tema discuției a fost mirosul insuportabil din Carei, miros ce persistă din 2019, mai ales în zona dinspre Căpleni a orașului. Domnul prefect a dispus formarea unei comisii mixte, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor amintite anterior. Am arătat că, din păcate, orașul nu primește sprijin de la instituțiile abilitate ale statului pentru rezolvarea definitivă a problemei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Primăria Carei nu este abilitată să oprească activitatea societății identificată până acum drept sursă a poluării olfactive, dar ia în calcul să solicite în instanță anularea autorizației de funcționare a acesteia.
”Primăria nu are competențe de a opri sau de a închide o activitate economică. Menționez că Primăria Carei nu a autorizat niciodată activitatea de producție a biogazului. Nu vrem să oprim nicio activitate economică, dar ca și inginer m-am convins că societatea care provoacă aceste mirosuri pestilențiale nu are tehnologia adecvată, mai precis nu se pot depozita, manipula și prelucra dejecții animaliere, resturi de abator într-u circuit dechis. Este clar pentru oricine că vara, din cauza temperaturilor ridicate, pornește putrefacția și apar mirosurile. Avem în calcul și varianta de a solicita în instanță anularea autorizației de funcționare a societății care provoacă mirosurile”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.