Un careian prins conducând sub influența băuturilor la volan, a recunoscut în fața polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice, respectiv vin, bere şi ţuică de casă, nu neapărat în această ordine.

Informația apare în rechizitoriul prin care bărbatul domiciliat în Carei a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Judecătoria Carei a constatat zilele trecute legalitatea rechizitoriului, astfel că bărbatul va răspunde penal pentru fapta sa.
Careianul a fost oprit de polițiștii rutieri, în data de 3 august 2021, spre seară, pe strada Uzinei. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 1, 014 mg/l, condiţii în care a fost transportat spre unitatea spitalicească în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Potrivit concluziilor buletinului de analiză toxicologică, a rezultat faptul că, în ziua respectivă, careianul avea, la orele recoltării, un grad de îmbibaţie a alcoolului în 1.000 ml sânge de: 2,76, respectiv 2,74 %, adică era aproape de comă alcoolică. Potrivit specialiștilor, faza comatoasă începe de la o alcoolemie de peste 2,5 g%.