Bărbat cu 8 clase, prins la volan băut şi fără permis, trimis la cursuri şcolare de Judecătoria Carei

Un bărbat din Socond, prins conducând fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost condamnat recent de Judecătoria Carei la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Constatând că a absolvit doar opt clase, judecătorii careieni i-au fixat şi obligaţia să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.

Potrivit informaţiilor Opinie de Carei, bărbatul a ajuns să fie judecat de magistraţii Judecătoriei Carei după ce a fost prins conducând un autoturism prin Sărăuad fără permis şi cu concentraţii mari de alcool în sânge.




Pentru săvârşirea celor două infracţiunii, tânărul a scăpat cu un an şi patru luni cu suspendare.
În timpul procesului, judecătorii au constatat că bărbatul din Socond, care avea antecedente penale, este fără ocupaţie şi are absolvite doar opt clase. În sentinţă, judecătorii careieni i-au stabilit şi obligaţia de a urma un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională.
În plus, bărbatul va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, pe care o va putea presta la Primăria Socond sau la Primăria Ardud.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ