Un inginer mecanic din Iași, care a fost prins în PTF Urziceni cu inspecția tehnică falsificată, a băgat în gură și a înghițit actul pentru a ”distruge probele”. Judecătoria Carei l-a condamnat recent la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de probe.

A înghițit actul fals sub nasul polițiștilor de frontieră
Potrivit informațiilor Opinie de Carei, bărbatul, de profesie inginer mecanic, s-a prezentat în iulie 2020 la PTF Urziceni, la volanul unui autoturism Mercedes pentru a ieșit din țară. La controlul actelor, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare prezenta falsuri prin suprascriere la rubrica inspecției tehnice.
În momentul în care polițiștii de frontieră au început să îi controleze și bagajele, bărbatul s-a repezit la certificatul de înmatriculare care se afla pe masă, a rupt parte care conținea anexa destinată efectuării inspecției tehnice, a băgat hârtia în gură și a înghițit-o.
Speriat, s-a gândit să distrugă proba falsului
Inginerul a declarat ulterior că a procedat astfel deoarece s-a speriat foarte tare în momentul în care a auzit poliţiştii de frontieră că o să îi întocmească dosar penal pentru fals, astfel că s-a gândit să distrugă probele.
Șase luni de închisoare cu suspendare
Judecătoria Carei l-a condamnat pe inginerul din Iași la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de probe. De asemenea, bărbatul trebuie să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ