Cel mai naiv falsificator din România, care şi-a modificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, adăugând un an din pix, a fost scăpat cu trei luni cu suspendare, potrivit sentinţei Judecătoriei Carei. Mecanicul auto a fost prins când vroaia să iasă din ţară cu actul falsificat din pix.

Un an în plus de valabilitate din pix
În decembrie 2019, un mecanic auto s-a prezentat în PTF Urziceni, la volanul unui autoturism Mercedes, vrând să iasă din ţară.
Le-a prezentat poliţiştilor de frontieră un certificat de înmatriculare a cărui anexă atestând valabilitatea inspecţiei tehnice periodice era contrafăcută, prin suprascriere cu pix de culoare albastră, anul din componenţa datei de valabilitate fiind modificat din „2019″, în „2020.
Falsul a fost atât de evident încât poliţiştii de frontieră l-au depistat imediat.
Trei luni cu suspendare pentru falsificatorul naiv
Mecanicul auto a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
Deşi falsul era vizibil de la o poştă, când a fost audiat de magistraţii Judecătoriei Carei, bărbatul nu a recunoscut infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată.
Cu toate acestea, pe baza probelor depuse la dosar, luna trecută, Judecătoria Carei l-a condamnat pe mecanicul auto la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, cu un termen de supraveghere de doi ani.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ