Târg al locurilor de muncă și forum al pieței muncii, organizate în comun de Carei și Nyirbator

Prima ediție a Târgului comun al locurilor de muncă Carei (RO) -Nyirbator (HU), având ca tematică:”Industrie și meserii in zona transfrontalieră Carei-Nyirbator”, s-a desfășurat astăzi la castelul Karolyi.

Tot la castel a avut loc azi un Forumul comun al pieței muncii Carei-Nyirbator, la care au participat cu standuri proprii firme și instituții de învățământ din municipiu.




La deschiderea evenimentului, oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Carei, Carmen Egli, respectiv de primarul orașului înfrățit Nyirbator, Mate Antal. Șeful Biroului Proiecte Internaționale din cadrul Primăriei Carei, Diana Bochiș, a prezentat obiectivele proiectul implementat în parteneriat cu Nyirbator, respectiv situația existentă pe piața muncii la nivelul județului Satu Mare.
În cadrul forumului, participanții au purtat discuții pe tema ”Producătorii industriali locali si criza meseriașilor calificați”. Un accent deosebit a fost pus pe identificarea atitudinii tinerilor și ale nevoilor acestora din punctul de vedere al integrării în muncă.
Evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului ROHU395 CO-LABOUR “Cooperation between Nyirbator and Carei for improving employment and promote development based on their endogenous potential” (Cooperare între Carei și Nyirbator pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea dezvoltării bazate pe potențialul lor endogen”).

Proiectul, implementat în parteneriat cu Municipalitatea Nyírbátor, este finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiţii 8/b, având un buget total de  2.895.495,00 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 2.461.170,75 EUR. Bugetul total de partea română este de: 1.399.600,00 EUR din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR): 1.189.660,00 EUR.