Un careian care a încercat să-și omoare fosta concubină cu o șurubelniță, cu care apoi le-a rănit pe mama și bunica acesteia cu aceeași șurubelniță, a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare la șapte ani și zece luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, lovire sau alte violenţe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, se arată în sentința publicată de portalul Rejust.ro.

Discuție în contradictoriu
Potrivit sentinței Tribunalului Satu Mare, pronunțată în 26 mai 2022, în data de 15.05.2021 a avut loc o discuţie între careiancă și fostul său concubin.
Femeia se despărțise de bărbatul care o tot amenința că o va omorî dacă nu se împacă cu el și se întorsese la mama ei în Carei. Agresorul, domiciliat tot în Carei, se stabilise în localitatea Livada din județul nostru.
A pornit la drum băut și cu permisul suspendat
În urma acestor discuţii, în seara zilei de 15.05.2021, după ce a consumat băuturi alcoolice (un flacon de 2,5 litri bere cu alcool) inculpatul a urcat la volanul autoturismului său marca Audi şi a pornit spre locuinţa fostei sale concubine, situată în Carei, deși pemisul de conducere îi fusese reținut. Inculpatul a condus autoturismul până în localitatea Lazuri unde a intrat într-un şanţ situat pe marginea drumului, abandonând autoturismul. Din Satu Mare a luat un taxi până în Carei.
A vrut să-și ucidă fosta concubină
În jurul orei 03.00, inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului în curte, după care a intrat în casă pe uşa închisă, neasigurată. A intrat în camera în care dormea concubina împreună cu fiica sa şi a lovit-o pe fosta concubină de mai multe ori cu o şurubelniţă în zona pieptului. Întrucât inculpatul a încercat să o lovească la nivelul feţei, careianca a ridicat mâna pentru a se apăra, suferind mai multe înţepături la nivelul mâinii stângi. Inculpatul s-a întins să-şi ia fiica ce dormea pe cealaltă parte a patului, timp în care femeia a ieşit din cameră îndreptându-se spre baie, unde s-a ascuns.
A atacat-o pe mama și bunica fostei concubine
După ce inculpatul a intrat în dormitorul fostei concubine, fiul lor comun, care se afla în livingul locuinţei, a mers în dormitorul bunicii sale şi a trezit-o. Femia a intrat în dormitorul fiicei sale unde se afla inculpatul care, cu aceeaşi şurubelniţă, i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul capului şi pieptului, lovituri în urma cărora i-a fost perforat plămânul.
Ulterior, inculpatul a părăsit dormitorul împreună cu fiica sa de 3 ani, îndreptându-se spre ieşire. Pe holul de la intrare, inculpatul s-a întâlnit cu bunica fostei sale concubine pe care a lovit-o cu şurubelniţa când aceasta i-a cerut să lase fetiţa. Apoi a plecat cu fetița în brațe.
Găsit cu fetița într-o stație peco
Minora şi inculpatul au fost descoperiţi la staţia de carburanţi Lukoil situată la ieşirea din Carei spre Satu Mare în jurul orei 04.00. Bărbatul avea în braţe o fetiţă mică înfăşurată într-o geacă şi un pulover de culoare neagră, care tremura, probabil de frig şi se vedea că a plâns, au declarat angajatele stației de carburanți.
Condamnat la 7 ani şi 10 luni închisoare
Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe careian la 7 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă la omor calificat, șase luni de închisoare pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere și șase luni de închisoare pentru lovire sau alte violenţe, rezultând pesepasa finală de 7 ani şi 10 luni închisoare.
Sentința Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ