Profesorul și consilierul local careian Micovschi Marin Adrian a fost numit, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Numirea de ieri este valabilă până la organizarea concursului de către Ministerul Educației, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2021-2022, cu rezervarea catedrei pe care este titular.
Numirea s-a realizat în conformitate cu Ordinul ministrului educației nr. 3969 din data de 07 iunie 2022, ca urmare a Ordinul ministrului educației nr. 3967 din data de 07 iunie 2022 privind încetarea numirii profesoarei Chiș Monica-Liliana, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.
Adrian Micovschi a ocupat ani îndelungați funcția de director al Liceului Tehnologic Iuliu Maniu. În mandatul 2004-2008, a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Carei. În prezent, este membru al Consiliului Local Carei din partea PSD.