Tribunalul Satu Mare a admis un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de către procurorii DNA Oradea cu o orădeancă care, în noiembrie 2021, și-a cumpărat o adeverință de vaccinare de la centrul de vaccinare din Petea contra sumei de 250 de euro. Orădeanca a fost condamnată la doi ani cu suspendare, potrivit sentinței Tribunalului Satu Mare, postată pe portalul Rejust.ro.

A vrut să meargă la Londra, dar nu era vaccinată
La sfârşitul lunii octombrie 2021, orădeanca a dorit să se deplaseze la Londra, unde locuia tatăl său, pe care nu îl văzuse de doi ani de zile şi cu care dorea să petreacă sărbătorile de iarnă de la finalul anului 2021.
Întrucât nu dorea să se vaccineze împotriva Covid 19, s-a interesat de posibilitatea obținerii unei adeverințe de vaccinare fără administrarea efectivă a dozei de vaccin, adeverință pe baza căreia putea genera electronic certificatul de vaccinare.
Adeverința falsă a costat 250 de euro
A luat legătura cu un angajat al unui centru de dezmembrări auto, care i-a spus că poate obține o astfel de adeverință, centrul de vaccinare emitent fiind Centrul de vaccinare Petea.
Orădeanca a fost de acord cu aspectele menționate și a procedat la realizarea unei fotografii a propriului act de identitate cu telefonul mobil, fotografia fiind trimisă numitului (…) prin intermediul aplicației Whatsapp.
Asistenta de la Petea a introdus-o în sistemul RENV, deși orădeancei nu i se administrase doza de vaccin și nici măcar nu se prezentase la Centrul de vaccinare Petea. La înmânarea adeverinței de vaccinare, orădeanca a plătit 250 de euro.
Acordul de recunoaștere, admis de Tribunalul Satu Mare
În baza acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii DNA Oradea, admis de Tribunalul Satu Mare, orădeanca a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, cu un termen de supraveghere de doi ani.
Decizia Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.