După ce a avut o prestație de apreciat în meciul de la Tirana, Istvan Kovacs a vorbit pentru prima oară despre acea partidă la Frf.tv. Acesta a fost fericit că a putut reprezenta România la acest nivel.

Istvan Kovacs: ”Nu am niciun ritual”
Înaintea meciului dintre Roma și Feyenoord, Istvan Kovacs nu a avut nevoie de o pregătire suplimentară, după cum chiar arbitrul a menționat.
”Sunt fericit, mândru că am putut să reprezint România la acest nivel. M-am pregătit normal, ca pentru orice alt meci, nu am vrut să schimb nimic din pregătirea mea. Nu am niciun ritual. Țin telefonul deschis, dar mă uit la mesaje doar după terminarea partidei. Nu citesc presa, mă focusez doar pe ce am de făcut. A fost o finală disputată între două echipe bune. A fost un ritm bun de joc. După semifinala din Liga Campionilor (n.r. Manchester City – Real Madrid 4-3) am primit mai multă atenție din partea presei internaționale. Multe persoane au spus că mă urmăresc mai atent. A fost un moment la Mioveni în care un copil mi-a cerut o poză. Pe lângă el au mai venit încă 30. Sper ca pe viitor să fie un exemplu, dar să știe că meseria asta e una frumoasă. Mă simt mândru că am putut să le fac o zi fericită.”, a declarat Istvan Kovacs, pentru FRF TV.

Istvan Kovacs, despre prezența la Campionatul Mondial din Qatar
După ce a fost selectat de FIFA pentru a arbitra partide la Campionatul Mondial din Qatar, Istvan Kovacs spune că i s-a realizat un vis pe care îl avea din copilărie.
”Mă simt onorat să fiu la Campionatul Mondial, a fost un moment deosebit la care am visat de mic, reprezentând România după Ioan Igna, alături de Nicolae Rainea, pe care nu i-am putut vedea la TV. Faptul că eu am fost selectat, m-am simțit emoționat, dar mândru că am ajuns la acest nivel. Nu o să schimb nimic din pregătirea mea și o să mergem acolo să facem o figură frumoasă. Tratez fiecare meci ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Săptămânal citesc legile jocului. Îmi place istoria”, a mai precizat Istvan Kovacs.
Vizionează interviul integral aici.