Un tânăr din Moftinu Mic a fost condamnat de către Judecătoria Carei la două luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept. În mai 2020, aflat sub influența băuturilor alcoolice, tânărul de 22 de ani a spânzurat un câine care îi aparținea.

Scandal pe fondul consumului de alcool
În seara de 28 mai 2020, mama bărbatului condamnat a sunat la 112, reclamând că fiul său face scandal.
Polițiștii ajunşi la faţa locului au constatat că bărbatul se afla într-o stare vizibilă de ebrietate şi provoca scandal. Apoi, cu cruzime, a provocat moartea cu intenţie, prin spânzurare, a unui câine ce-i aparținea.
A spânzurat câinele cu lanțul cu care era legat de gard
Tânărul a susținut că, în seara când a comis infracțiunea, a consumat băuturi alcoolice la un bar, deranjat de reproșurile pe care mama sa i le adusese iubitei sale. Tânărul s-a dus în curtea din spate a imobilului să fumeze o ţigară pentru a se linişti.
În timpul în care fuma ţigara, câinele pe care îl avea, fiind legat de un stâlp de la gard cu un lanţ de fier, l-a muşcat de genunchiul stâng, moment în care s-a speriat şi a căzut. Iritat de atitudinea animalului, a luat câinele de lanţul cu care era legat şi l-a agăţat de cadrul metalic al unei anexe în care ţinea porumbul, la o înălţime de 1,6 m, cu intenţia de a se proteja de un alt atac. Câinele a murit spânzurat.
Două luni cu suspendare pentru viața unui câine
În fața autorităților, tânărul și-a motivat gestul prin aceea că s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu a realizat ce face.
Magistrații Judecătoriei Carei l-au condamnat la două luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, cu un termen de supraveghere de doi ani. Tânărul mai trebuie să achite 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 400 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.