Miercuri, 18 mai 2022, începând cu ora 18:00, la Teatrul Municipal, spectatorii careieni au fost introduși într-o lume magică alcătuită din muzica cu influențe populare spaniole a lui Georges Bizet, adaptată de Rodion Shchedrin, dansul balerinilor și viziunea regizorală excepțională a regizorului-coregraf Vlad Sebastian.

Personajele cu tipologii și tipare comportamentale comune, personajul colectiv, dar și impersonalul Destin au fost interpretate de corpul de balet format din Ansamblul de balet Opera Vox, Ansamblul de balet al Operei Maghiare din Cluj și elevii Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj.
Spectacolul ilustrează povestea tragică a frumoasei Carmen, aruncată de Destin, pe de o parte, și de propriile decizii, pe de altă parte, când în brațele lui Don Jose, când în brațele cuceritorului toreador Escamillo. Pe fondul geloziei, cei doi pretendenți iscă un duel al cărei unică victimă va fi însăși fermecătoarea Carmen.
Astfel, ucisă fiind accidental de iubiții ei, ea devine o victimă a destinului triumfător, așa cum adesea se întâmplă în clasicele tragedii.

Un spectacol de cultură generală, cu o punere în scenă deosebită în care au interpretat:
Carmen – Ioana Cristina Terebesy
Don Jose – Alex Dobre
Escamillo, toreador – Mircea Munteanu
Destinul – Vlad Sebastian
Morales, proprietarul bordelului – Mircea Cădariu,
după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée.