Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei a organizat, luni 9 mai 2022, de la ora 12.15, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

În cadrul manifestării a fost intonat Imnul Național al României de către Corul Asociației Unirea 2009 Carei, a fost rostit un discurs oficial de către Bogdan Georgescu, directorul instituției organizatoare, a fost oficiat un Te Deum de către preoți ai Protopopiatului Ortodox Român Carei.
Au fost depuse coroane și flori de către: Primarul municipiului Carei, Subunitățile MAI, Cadrele Militare în retragere și rezervă, PSD, PNL, Forța Dreptei, Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei, Asociația Unirea 2009 Carei și elevi de la Școala Vasile Lucaciu din Carei.
În încheiere a avut loc un scurt moment artistic susținut de către trupa Magic Dance a Centrului Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc, Corul Asociației Unirea 2009 Carei, dirijor Nicolae Turău și Grupurile Vlăstarii Codrului și Ceatăra de la Clubul Copiilor și Centrul Cultural Carei, instructor prof. Adrian Pașca.

După manifestare, Direcția de Cultură Carei și Clubul de Istorie a Școlii gimnaziale nr. 1 Carei au marcat Ziua Regalității la bustul Regelui Ferdinand din Carei, în semn de respect pentru una dintre cele mai proeminente figuri la monarhiei române, sub conducerea căruia România a încheiat procesul de realizare a statului național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat.