Partenerii: Fundația Noi Orizonturi, Școala Gimnazială nr 1, Carei, Grădinița cu Program Prelungit nr 1, Grădinița cu Program Prelungit nr 3, selectează și formează, în vederea angajării pe o perioadă de 18 luni persoane care doresc să activeze ca pedagogi de recuperare în cadrul proiectului „Învățare pentru toți”.

Ce face un pedagog de recuperare
Acesta este un serviciu de asistență individualizată pentru copii, înainte și după ore. Un pedagog de recuperare oferă supraveghere şi îndrumare în activitățile de la clasă, în efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultăți de învățare și/sau de relaționare, prin activităţi unu-la-unu sau grupuri foarte mici, de încurajare a lecturii, la explorare a mediului, exprimare prin artă, etc.
Pedagogul de recuperare va fi angajat cu normă întreagă în cadrul instituțiilor școlare din Carei iar fiecare pedagog va lucra alături de educatoare și învățătoare, cu aproximativ 12-15 copiii și familiile lor astfel încât să fie incluși în școală, să participe la activitățile de învățare din timpul programului de școală dar și după școală. Pedagogii de recuperare lucrează cu jurnale în care înregistrează situația fiecărui copil și a familiei sale.
Principalele atribuții:
Asistă profesorul/ învățătorul la clasă, pentru a fi suport în învățarea personalizată a unui număr mic de copii
Comunică cu familia fiecărui copil pentru a avea o situație a provocărilor de participare școlară și pentru a o ajuta să le rezolve
Comunică cu profesorii și cu personalul de activități extracurriculare și școală-după-școală despre situația copiilor
Asistă familia copilului în relația cu instituțiile statului care pot rezolva, media, facilita rezolvarea problemelor de participare școlară
Cunoștințe și calificări necesare:
Căutăm persoane cărora le face mare plăcere să lucreze și să interacționeze cu copiii (5-12 ani), cu răbdare și empatie, constructive și amabile. Zâmbetul este necesar în cea mai mare parte a timpului de lucru, iar disponibilitatea de învățare și de dezvoltare sunt condiție de intrare pentru această poziție.
De asemenea, cerem capacitate de prioritizare și de organizare a activităților și timpului, onestitate, flexibilitate, responsabilitate și proactivism.
Studii necesare obligatorii: superioare, nu contează specificul.
Ce oferim:
Participarea gratuită la curs de perfecționare, acreditat, care vă oferă dreptul de a vă angaja ca pedagog de recuperare.
În al doilea rând – posibilitatea de a vă angaja, cel puțin pe o perioadă de 18 luni, ca pedagog de recuperare în una dintre cele trei instituții de învățământ din Carei: Școala Gimnazială nr 1 sau Grădinița cu Program Prelungit nr 1, sau Grădinița cu Program Prelungit nr 3. Angajarea este cu normă întreagă (8 ore/zi), salariu competitiv.
Oportunități diverse de dezvoltare profesională și personală – participarea la programe de formare în țară sau/și străinătate – oferite de Fundația Noi Orizonturi și partenerii săi.
Selecția
Dacă crezi că ne potrivim, așteptăm de la tine un e-mail cu un CV și cu un text în care să spui de ce crezi că ne potrivim la adresa: anca_gaidos@noi-orizonturi.ro. Până în data 30 aprilie 2022. Telefon pentru relații suplimentare: 0740120941 – Anca Gaidoș