Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis azi detaşarea judecătorului Rengele Bianca Ioana de la Judecătoria Chişineu Criş la Judecătoria Carei, pe o perioadă de un an, începând cu data de 20 aprilie 2022.

Decizia a fost luată cu şapte voturi pentru, două împotrivă, înregistrându-se şi un vot nul.
La Judecătoria Carei activează în prezent trei judecători: judecătoarea Costaşi Simona Minodora-preşedintele instanţei, judecătoarea Demian Anca, a cărei detaşare de la Judecătoria Haţeg a fost prelungită până în martie 2023, respectiv judecătoarea Mărășescu Anda Mihaela, fostă procuroare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, numită în funcţie în luna iunie a anului trecut.
Două judecătoare careiene au intrat, de anul trecut, în concediu pentru îngrijirea copilului.
Hotărârea Consiliului Suprem al Magistraturii nr.144/2005, prevede funcționarea a două complete pentru Minori și familie, respectiv a două complete pentru Fond funciar la Judecătoria Carei. Era imposibil să se asigure cele patru complete specializate cu numai trei judecători, dar funcţionarea instanţei în condiţii normale a fost asigurată prin această ultimă detaşare, a explicat președintele Judecătoriei Carei, judecătorul Simona Costași.