Locul la un curs de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, licitat în scop caritabil de portalul Opinie de Carei și GEEA Investigații Economice SRL, a fost adjudecat. Banii au fost direcționați organizatorilor licitației caritabile pentru ajutorarea victimelor exploziei din 27 februarie.

Cursul a fost scos la licitație în cadrul grupului ”Nagykárolyi robbanás segítők- Oamenii de lângā noi”. Câștigătorul licitației a fost careianul Erdei Norbert, care l-a adjudecat pentru suma de 140 lei.
Banii au fost transmiși în cursul zilei de azi președintelui Asociației Szív a Szívért, Lipovan Gabriella, care a avut inițiativa înființării grupului de licitații caritabile.
Sumele donate de careieni în cadrul acestui grup vor fi direcționate pentru reconstruirea scării de bloc din Piața Avram Iancu afectată de explozia din 27 februarie 2022.
În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.