Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni au depistat la ieșirea din țară un cetăţean american fără permis de conducere valabil în România.

În cursul zilei de duminică, 10 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, în PTF Urziceni s-a prezentat pentru a ieşi din ţara noastră un bărbat în vârstă de 61 de ani, cetăţean american. Acesta conducea un autovehicul marca Volkswagen, înmatriculat în Ungaria.
Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul deţine un permis de conducere eliberat de autorităţile din Statele Unite ale Americii, fără a putea prezenta şi un permis de conducere internaţional care să-i dea dreptul de a şofa pe drumurile publice din România.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Tot duminică, 10 aprilie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieşi din ţara noastră un cetăţean austriac, în vârstă de 22 de ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Volkswagen Caravelle şi remorcă Pongratz, ambele înmatriculate în Austria. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deţine un permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblu de vehicule.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul cu permis necorespunzător.