Președintele UDMR Carei, primarul Eugen Kovacs, este de părere că victoria FIDESZ la alegerile de ieri din Ungaria a demonstrat că electoratul a apreciat consecvența premierului Viktor Orban și că vede un viitor al creștin-democrației în Europa.

”Alegerile din Ungaria au arătat un lucru clar. Dacă ești consecvent în ceea ce spui și faci, cum a făcut Viktor Orban, alegătorii nu te schimbă cu altul care spune prostii. Spre deosebire de el, reprezentantul opoziției, Peter Marki-Zay, a fost incoerent, iar alegătorii au taxat acest lucru. Degeaba s-au unit șase partide, de la socialiști până la extrema dreaptă, căci au primit cu 600.000 ce voturi mai puțin decât la alegerile precedente, când au candidat fiecare separat. Îi felicit pe cei din FIDESZ, în frunte cu premierul Viktor Orban, pentru acest rezultat covârșitor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
”Eu văd totuși un viitor al creștin-democrației în Europa, deși mai peste tot câștigă curentul socialist și cel alde Macron, care nu știu de care este, dar în mod sigur nu este creștin democrat. Deja aseară Viktor Orban a promis că va sprijini în continuare maghiarii din Transilvania. La nivel de Carei, la centrul elceziastic reformat probabil că vom construi și o creșă. pe lângă grădinița care deja funcționează aici”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Centrul Ecleziastic Reformat Kalvin din Carei a fost construit cu ajutorul fondurilor alocate de peste 1,3 milioane euro alocate de Guvernul.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, obține al patrulea mandat consecutiv după alegerile legislative de duminică, 3 aprilie 2022, în contextul în care alegătorii au sprijinit poziţia sa prudentă faţă de războiul Rusiei în Ucraina şi campania sa pentru valori creştine tradiţionale, notează agenția Reuters. Mai mult, în ciuda așteptărilor optimiste ale opoziției, Viktor Orban și-a asigurat chiar o majoritate absolută, de două treimi, în Parlamentul de la Budapesta.