În perioada 7 aprilie – 25 aprilie 2022, la Castelul Károlyi va avea loc expoziția de caricaturi intitulată „Perioadă de sfidare” reprezentând creaţiile graficianului Elemer Konczey.

Elemér Könczey este un grafician, caricaturist și profesor universitar care a început să facă caricaturi în 1999. De atunci, peste cinci mii dintre desenele sale pline de umor, au apărut în ziare, periodice și cărți. Desenează zilnic, fiind fascinat de complexitatea vieții noastre de zi cu zi.
Prin desenele sale sofisticate și artistice, el ține o oglindă distorsionantă către lume și către noi înșine. O oglindă care nu ne face să râdem în hohote, ci mai degrabă să zâmbim cu plăcere. Dar operele sale nu sunt doar niște glume vizuale care trebuie „citite” o singură dată.
Privitorul „deschis la minte” poate descoperi mai multe niveluri de înțeles în imaginile sale profund reflexive, care dezvăluie dilemele vieții cotidiene, cu o notă de umor și o ironie indulgentă.
Expoziția va cuprinde 150 de desene care vor aduce un zâmbet pe fețele tuturor celor care le vor vedea!
Organizatorii îi așteaptă pe toți cei interesați la vernisaj, care va avea loc pe 7 aprilie de la ora 16.00. Intrarea la vernisaj și vizitarea expoziției sunt gratuite.