În cadrul ședinței de azi, consilierii locali careieni au aprobat acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile care s-au stabilit în chirie în urma deflagrației de gaze din 27 februarie 2022, din blocul nr.3 scara B din Piața Avram Iancu.

Consilierii au aprobat acordarea unui ajutor pentru cofinanțarea chiriilor în sumă de 800 lei/lună/familie, pentru o perioadă de șase luni, fără posibilitate de prelungire.
Primarul Eugen Kovacs a propus ca cuantumul subvenției să fie de 1.000 de lei pe lună și să fie acordată timp de un an, însă Comisia de specialiate din domeniul probleme social-culturale a ajustat atât suma cât și perioada.
Acordarea ajutorului este condiționată de solicitarea prin adresă scrisă, care trebuie să fie însoțită de copia contractului de închiriere încheiat și înregistrat în evidențele ANAF.
De asemenea, familiile solicitante a confinanțării chiriei care vor refuza apartamente repartizate din fondul de locuințe sociale (în cazul în care vor apărea asemenea locuințe libere) nu vor fi eligibile pentru cofinanțare, au decis consilierii locali.
În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.