Efectele proiectului de modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public din Carei, finanțat din fonduri europene, încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce sunt puse în funcțiune noile corpuri de iluminat. Străzile sunt mult mai bine luminate pe timp de noapte, iar consumul de energie este mult mai mic.

Noul sistem de iluminat public a fost pus în funcțiune, parțial, în cartierul Mihai Viteazul nr.2. Urmează ca noul sistem să fie pus în funcțiune în tot cartierul MV2, iar apoi în cartierul Mihai Viteazul nr.1.
Noile corpuri de iluminat au fost amplasate și anumite tronsoane ale câteva străzi din Carei: 1 Decembrie 1918, Calea Armatei Române, Agoston, Iorga, Constantin Mille, Someș, Căplenilor, Tudor Vladimirescu, Iuliu Maniu, Kafka Margit, Coposu, Mikes Kelemen, Tireamului, Liszt Ferenc și Stadionului. Urmează și alte străzi din municipiu.
Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, în valoare de 14 milioane lei. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Neon Lighting SRL, Best Vill KFT, U Light KFT și Electroman SRL, liderul asocierii fiind Neon Lighting SRL.
Proiectul prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate noi.
Toate aparatele care vor fi montate în cadrul proiectului vor fi echipate cu sisteme de control și comunicație de la distanță, iar pe toate arterele principale se va realiza un iluminat special, modern, destinat trecerilor de pietoni, iluminat care va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional.

Datele tehnice ale proiectului:
Stâlpi pentru iluminat public:
– 1.493 bucăți
– se vor înlocui 279 bucăți;
– extindere cu 107 bucăți;
– înlocuire aparate pe 1.233 stâlpi;
– aparatele care vor fi pe led- 1.859 bucăți;
– funcționare iluminat media anuală 3.760 h/an;
– puterea instalată – 136 kw;
– consum anual de energie electrică – 511.350 kwh;
– se va realiza iluminat public special la 42 de treceri de pietoni la care se vor monta kituri fotovoltaice și senzori de mișcare;
– sistem de telegestiune pentru monitorizare și control centralizat al aparatelor de iluminat;
– lungime rețele extinse- 4,36 km;
– lungime rețea modernizată- 8,64 km;
– iluminat ornamental pe strada 1 Decembrie 1918.